Beste fiets buitenbanden | welke fietsbanden zijn perfect voor jou?

Misschien wel het belangrijkste aan je fiets is toch stiekem wel de buitenband. Niet alleen qua rijcomfort, maar vooral ook in de mate van lekbestendigheid die uw fiets een betrouwbaar vervoermiddel maakt voor woon-werk verkeer. Het uitkiezen van de juiste fietsband die op meerdere vlakken goed presteert, is best moeilijk door de enorme keuze aan buitenbanden.

Inhoudsopgave

Rek vol met allerlei fietsbanden in fietsenwinkel

Welke buitenband heb ik nou precies nodig?

.

Bij het kiezen van de juiste fietsband zijn een paar dingen belangrijk. Waar gebruikt u de fiets voor en voor welk type fiets heeft u de buitenbanden nodig?. Bij een 'gewone' stadfiets kan de rolweerstand een belangrijk punt zijn, omdat u volledig op eigen kracht vooruit moet komen, daar kan een lagere rolweerstand bij fietsbanden dan zeker een handje bij helpen.

Bij een e-bike wordt je al voor een groot deel geholpen door de elektro motor en kan de focus meer liggen op de lekbestendigheid van een buitenband, zeker onderweg naar bijvoorbeeld uw werk wilt u onderweg geen lekke band krijgen uiteraard. Let er bij het kopen van een fietsband voor uw e-bike ook op of de buitenband e-bike ready is en bij de snelheid van uw elektrische fiets past.

Vaak kun je bij buitenbanden stellen dat een hogere lekbestendigheid ten koste gaat van de rolweerstand en andersom. De keuze om bij een e-bike toch te kiezen voor een fietsband die beter rolt, is vaak om nog wat meer kilometers uit de accu te persen. De fiets zal er zeker niet sneller door gaan.

Snelle Fietsbanden met een lage rolweerstand

.

Een snelle buitenband voor je fiets met toch een prima anti-lek bescherming is de Schwalbe Marathon Racer.

Schwalbe Marathon Racer Buitenband

Deze fietsband rijdt heel comfortabel en voelt lekker snel. Ik heb deze om uit te testen onder mijn elektrische fiets gemonteerd en tot nu toe bevallen ze zeer goed. Over de lekbestendigheid kan ik uit eigen ervaring nog niks zeggen, maar daar kom ik zeker nog op terug. Qua prijs/kwaliteit voelt het zeker als een prima keuze.

Fietsbanden met hoge lekbestendigheid

.

Als je voor zeker wilt gaan dan is de Schwalbe Marathon Plus is zeer goede keuze!. Dit is een zeer duurzame fietsband die ook erg lekbestendig is. Of ook wel 'Onplatbaar' zoals Schwalbe zelfverzekerd zegt over deze buitenband. Met deze fietsbanden onder je e-bike rijdt je zorgeloos van A naar B. De rolweerstand is ook best prima voor een fietsband met zulke goede lekbescherming. Misschien wel de beste fiets buitenband in deze prijsklasse die je kunt kopen.

Top 3 anti-lek buitenbanden:

  1. Schwalbe Marathon Plus.
  2. CST Platinum Protector.
  3. Continental CONTACT Plus.
Geschreven door op
Naar inhoudsopgave